Forløb der forandrer

Verdensmålshuset er først og fremmest forløb hvor virksomheder og uddannelser samarbejder om at forstå og nå FN's 17 verdensmål. Forløbene har fokus på at udvikle nye ideer og løsninger til konkrete verdensmålsrelaterede cases/udfordringer, der er relevante for både de deltagende virksomheder og uddannelser. 

Forløbene er givende for både skoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser. De helt unge/børnene kan være med fra 4. klasse

Huset, som danne base for Verdensmålshuset Genins aktiviteter, ligger på Dokvej i Esbjerg, lige ned til Fanøfærgen. Tæt på havnen og havnens virksomheder, og tæt på byen.

Huset, der ejes af Esbjerg Havn, har derfor en helt unik og central placering, i det lokalsamfund den er en del af.

Forløbene vi faciliterer kan afholdes i huset og dets spændende interaktivt læringsmiljø, centreret omkring verdensmålsrelaterede installationer og aktiviteter. Her er blandt andet havrum, forureningsstier, nyhedsrum, maskine til plastanalyse, VR-Briller, Lego og så de mange cases fra virksomhederne, som alle er vist på spændende vis.

Vi har dog også lavet en god transportabel model af nogle af husets kerneelementer, som vi kan tage med ud, når vi skal afholde forløb ude på uddannelserne, lokalt og nationalt. Så et godt forløb og udbyttet heraf, ikke bliver afhængigt af, om man komme ind i huset. 

Partnere i virksomheder er børnepsykolog Gert Barslund,  Christian Adamsen, ejer af ingeniørvirksomheden Terotech, og Jesper Sloth, salgsleder i virksomheden Fiberline.

Den daglige ledelse foretages af Lene Friis Møller, der har en naturvidenskabelig akademisk baggrund. Udover i mange år at have forsket og formidlet indenfor havbiologi på flere universiteter, har hun senest været naturvidenskabelig chef på Fiskeri- og Søfartsmuseet.  

Teamet giver en stor fremdrift i forhold til huset og dets aktiviteter, da kompetencerne supplerer hinanden på bedste vis.

Herudover er virksomheden udviklet og drevet af en række frivillige. Der er aktuelt tilknytte 12 frivillige til huset fra blandt andet skoler, gymnasier, virksomheder og organisationer.

Se mere her på siden, eller tag kontakt til os på telefon 61150163 eller via mail lene@genin.dk